Kunstprijs voor Helen Verhoeven

helenverhoeven-9
Helen Verhoeven

AMSTERDAM (28 juni) – Kunstenaar Helen Verhoeven (Leiden, 1974) won eind vorige week de achtste editie van de ABN Amro Kunstprijs. Volgend jaar krijgt zij een tentoonstelling in de Amsterdamse Hermitage en een presentatie op het hoofdkantoor van ABN Amro, inclusief een publicatie en een geldbedrag van 10.000 euro. Ook koopt ABN Amro werk aan voor zijn kunstcollectie.

De jury van de ABN Amro Kunstprijs vindt dat Verhoeven een bijzonder talentvolle kunstenaar is die traditie en actualiteit samenbrengt in een beeldtaal die uniek is voor haar generatie.
Ze flirt met kunsthistorische tradities en botsende stijlen, schildert virtuoos – soms bewust grof en onbeholpen, soms uiterst precies – en beweegt zich vrijelijk heen en weer tussen perspectief, close-up en fragmentatie, zonder het geheel uit het oog te verliezen. Het geeft haar schilderijen soms een cinematografisch karakter: een compilatie van tijdsmomenten die een onvoorspelbaar, maar onontkoombaar vervolg suggereren’, aldus het juryrapport.’ Helen Verhoeven neemt komende donderdag in de Hermitage de prijs in ontvangst.
In november geeft zij bij Onderneming Op Kunstgebied een Masterclass in Maastricht. www.ondernemingopkunstgebied.nl

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *