Gauguin Ensemble speelt Franse muziek van Louise Farrenc

louise-farrencPortret van Louise Farrenc.

Drachten (2 november) – Het Gauguin Ensemble uit Groningen speelt aanstaande zondag in De Lawei in Drachten bijzondere muziek van de in haar tijd bekende Franse componiste, pianiste en docente Louise Farrenc (1804-1875). Het Gauguin Ensemble bestaat uit Yfynke Hoogeveen, klarinet, Loes van Ras, piano en Mayke Rademakers, cello.

Louise Farrenc was de enige vrouwelijke docent aan het beroemde Parijse Conservatorium in de negentiende eeuw. Zelf was ze een leerlinge van o.a. Hummel en Reicha. Hoewel ze na haar dood in de vergetelheid raakte, werd ze in de 20ste eeuw herontdekt toen er een grote belangstelling voor vrouwelijke kunstenaars en componisten ontstond. Ze schreef symfonieën, vocale werken, kamermuziek en een grote hoeveelheid pianomuziek.  Van haar voert het Gauguin Ensemble één van haar Trio’s uit.

Ook de rest van het programma bestaat uit Trio’s voor deze bezetting, het Gassenhauer Trio van Beethoven en het Trio van Fauré, opus 120.

Schouwburg De Lawei, Drachten. Aanvang: 14.00 uur.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *