Afgebrand huis Kenne Grégoire is een klein Pompeï geworden

img_1198-2De ruïne van het woonhuis/atelier van Kenne Grégoire in Deest.
foto: Eric Bos

(Deest) 9 september – Schilder/beeldhouwer Kenne Grégoire uit het Gelderse Deest raakte door een uitslaande brand in december vorig jaar zijn kapitale boerderij annex atelier aan de Kweldijk kwijt. Alle persoonlijke bezittingen van zijn vrouw Kersti en hem gingen verloren. Een aantal schilderijen wist Kenne nog uit de vlammen te redden. Het complex is Rijksmonument en zal over een paar maanden herbouwd worden.
Sinds die tijd bivakkeert het echtpaar in de pastorie van Deest.

Kenne Grégoire heeft als kunstenaar intussen niet stilgezeten. Gisteren en vandaag exposeert hij in de ruïnes van zijn woning en atelier een aantal schilderijen waaronder enkele studies van de resten van zijn huis. Als kunstenaar zag hij onmiddellijk de schilderachtige kwaliteiten van zo’n ruïne die doet denken aan Pompeï, vooral nu hij hier en daar enkele beelden van zijn hand heeft neergezet. Het hielp hem waarschijnlijk ook om de ramp te verwerken. In verband met de dreigende regenbuien waren tenten opgebouwd tussen de restanten van het complex waar de schilderijen waren opgehangen.
De tentoonstelling  is vanmiddag vanaf 13.00 uur nog te bezoeken.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *