Wouter Berns gaat over de grens

wouter berns 2016, de schaduw van giacometti, 50x70 cm, acryl op doek
Wouter Berns: ‘De schaduw van Giacometti’ (2016)
acryl op doek, 50 x 70 cm.
Copyright: 2016 – Wouter Berns

De Kamper kunstschilder Wouter Berns exposeert vanaf 19 maart tot en met 17 juli in de Belgische Ardennen. In de Erasmus’ Utopia Contrast Art Gallery in Florenville zijn in die periode vijftien recente schilderijen van dichtbij te bekijken. Veel van deze werken zijn geïnspireerd door de directe omgeving, de Belgische- en Franse Ardennen. Berns werkt sinds 2008 afwisselend in zijn ateliers in Kampen en de Franse Ardennen.

Erasmus’ Utopia Contrast Art Gallery heeft ook een vestiging in het Vlaamse Brugge en toont in haar tentoonstellingen een contrast of confrontatie tussen hedendaagse kunst met bewezen kunstklassiekers uit het verleden. Het werk van Wouter Berns wordt gepresenteerd in relatie tot de Belgische impressionist Maurice Hagemans (1852-1917). Eerder exposeerde hij al over de grens in Letland, Hongarije en Duitsland, maar dit is de eerste keer dat Berns zijn werk zo uitgebreid in de buurt van zijn Franse atelier exposeert. Later dit jaar staat een presentatie gepland in een galerie in het Zuid-Franse Auvillar.

Wilt u het werk van Berns dichter bij huis zien? Dat kan tot en met 17 april in Galerie De Hollandsche Maagd in Gouda. Daar exposeert hij samen met collega en goede vriend Sjaak Kaashoek. Of nog dichter bij huis: er zijn altijd twee schilderijen te bekijken in de etalage van zijn woonhuis aan de Bovennieuwstraat 95 in Kampen. En als u de deur niet uit wilt of kunt, kijk dan op www.wouterberns.nl.

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *