Uniek kunstenaarsproject in Museum Belvédère

Heerenveen (13 maart) – Na de recente aanwinst van een nieuw
werk van Jan Mankes, volgt een uniek kunstenaarsproject van Museum
Belvédère met een speciale tentoonstelling en een kunstveiling.
Museum Belvédère maakt succesvolle tentoonstellingen, maar heeft als enig niet-gesubsidieerd museum in Noord-Nederland steeds meer moeite zijn exploitatie op orde te houden. Verschillende initiatieven zijn ontwikkeld om daar verandering in te brengen.

Een bijzonder project heeft alles te maken met een belangrijke recente aanwinst, het schilderij ‘Slootje met overhangende dopheide van Jan Mankes’.
Meer dan honderd kunstenaars die op welke wijze dan ook betrokken zijn bij het museum, kregen het verzoek om geheel naar eigen inzicht (maar op het formaat van het schilderij!) beeldend te reageren op Mankes’ slootje.

De kunstenaars variëren van ‘realisten’ tot ‘abstracten’ en van schilders tot fotografen. Er zijn al vele toezeggingen geweest, dus het belooft een bonte verzameling werken te worden. Deze worden getoond vanaf 15 augustus (de verjaardag van Jan Mankes) in een speciale presentatie. Daarna volgt een kunstveiling. De kunstenaars bepalen zelf welk percentage van de opbrengst ze willen afdragen aan Museum Belvédère.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *