Een ode aan de jonge kunst

IMG_5773

Acht alumni van de twee kunstacademies in Groningen nemen in de aula
van de Gasunie het applaus in ontvangst. Rechts curator Eric Bos.
Foto: Liesbeth Honders

Groningen (15 juni) – Een ode aan de jonge kunst van vandaag. Zo noemde kunstcurator Eric Bos zondagmiddag de expositie van acht alumni van de Klassieke Academie en de Academie Minerva in Groningen in het hoofdgebouw van de Gasunie in Groningen. De expositie werd zondag geopend voor een ruim 450 man tellend publiek. In zijn openingswoord vergeleek Eric Bos de beide academies aan de hand van de verschillen en overeenkomsten van Minerva en de Klassieke Academie en hield een pleidooi voor het zoeken van verbinding tussen beide academies.

Minerva-dean Dorothea van der Meulen was weinig te spreken over de inhoud van de lezing. Zij vond dat niet getoond werd hoezeer Minerva met veranderingen en vernieuwingen bezig is.  De alumni waren enthousiast over hun tentoonstelling in de Gasunie, over de opening en het academieverhaal.  De animo onder het publiek was groot. Er werd ter plekke opvallend veel verkocht.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *