Schrijver Ab Visser krijgt plaquette vlakbij geboortehuis

Groningen (9 oktober) – Uitgeverij Passage  gaat in samenwerking met Bibliotheek Groningen een plaquette plaatsen van de Groningse schrijver Ab Visser (1913-1982). Over hem verscheen begin dit jaar een biografie vanwege zijn honderdste geboortedag op 14 februari. De eerste jaren van zijn leven woonde Ab Visser aan de Sluisstraat 4 in Groningen. De wijk waarin de Sluisstraat zich bevond, Het Eilandje/Het Buurtje, is inmiddels afgebroken, de ernaast liggende Westerhaven is gedempt en bebouwd met een winkelcentrum.

De plaquette wordt geplaatst op 11 oktober, 16.30 uur aan de Steenhouwerskade, achter de Mediamarkt. De plechtigheid wordt met woorden ondersteund door uitgever Anton Scheepstra, literatuurkenner Douwe van der Bijl en biograaf Michiel van Diggelen.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *