Grote overzichtstentoonstelling oeuvre Tom Hageman in Pictura

Detail van de expositie 'Omwille van de kunst'in Pictura. Foto: Liesbeeth Honders

Detail van de expositie ‘Omwille van de kunst’ met werk van Tom Hageman in Pictura, Groningen.
Foto: Liesbeth Honders

Groningen (28 augustus) –  In de zalen van Kunstlievend Genootschap Pictura in Groningen wordt zondag 1 september een grote overzichtstentoonstelling geopend met het werk van Tom Hageman (1943) onder de titel ‘Omwille van de kunst’. Tom Hageman was in 2004 initiator en nog steeds algemeen coördinator van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen. Dit jaar bereikte hij zijn zeventigste verjaardag. Bovendien werd hij dit jaar geridderd voor zijn verdiensten op maatschappelijk terrein op het gebied van de kunsten.

Op de tentoonstelling komt zijn veelzijdigheid aan de orde in verschillende series grafiek en olieverfschilderijen waarin de invloed van en de affiniteit met oosterse culturen zichtbaar is.

Het is voor het eerst dat een overzicht is samengesteld van zijn oeuvre. De tentoonstelling wordt om 16 uur geopend door Eric Bos, beeldend kunstenaar, journalist, schrijver, docent en mede-coördinator van de Klassieke Academie.
Vanaf 13.00 uur bestaat de mogelijkheid tot een voorbezichtiging.

De tentoonstelling duurt tot en met 13 oktober. Open: wo t/m za 13-17 uur. Zondag 14-17 uur.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *