Schoonheid bij Henk Helmantel en in de abstracte kunst

Westeremden (28 augustus) – In Museum de Weem in Westeremden heeft op vrijdag 6 september een Forumdiscussie plaats onder leiding van Weem-eigenaar en beeldend kunstenaar Henk Helmantel. De avond, die om 20.00 uur begint, draait om het begrip ‘schoonheid’ in Realisme en Abstracte kunst, met als uitgangspunt de schilderijen van Henk Helmantel.

Ook en vooral in het realistische werk van Henk Helmantel speelt abstractie een grote rol, al was het maar in de compositie.  Je zou kunnen zeggen, niet het Realisme maar de abstracte compositie bepaalt of er sprake is van schoonheid of niet.
Of dat zo is, is onderwerp van een publieke discussie. Het forum bestaat uit Rob Möhlmann, beeldend kunstenaar en directeur van het Museum Möhlmann in Appingedam, kunstenaars Jan van der Scheer en Rein Pol en beeldend kunstenaar, journalist, schrijver, docent kunstbeschouwing en mede-coördinator Klassieke Academie in Groningen Eric Bos.

Vanaf 19.30 uur kan men in De Weem terecht voor koffie. De prijs voor deze interessante forumdiscussie is 10 euro, inclusief koffie, een hapje en een drankje.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *