Alumni 2013 Klassieke Academie doen het opvallend goed

Groningen (12 augustus) – Het eindexamen 2013 aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen oogst een groot succes. Een aantal pas afgestudeerde alumni doet het opvallend goed als het om exposities van hun werk gaat. Galerie den Andel in Den Andel nodigde na het eindexamen in juni liefst vier alumni uit om deel te nemen aan een groepsexpositie die op 6 september wordt geopend. Het gaat om Saskia Dingelstad, Eva Bevaart, Jantien de Boer en Svetlana Tartakovska (t/m 24 november).

Jantien de Boer en Svetlana Tartakovska exposeren op dit moment met eindexamenwerk in de Belgische Art Gallery Chikabee in Den Haan. Daar exposeren op dit moment ook Anita Franken en Dinie Boogaart (t/m 22 augustus). Het splinternieuwe Spaanse museum MEAM in Barcelona, gespecialiseerd in eigentijdse figuratieve kunst, heeft via een internationale contest het schilderij ‘Demon’ van Svetlana Tartakovska uitgekozen voor een groepsexpositie in oktober van dit jaar. Of het schilderij wordt aangekocht, is de vraag.  Het aankoopbudget van het museum is in deze crisistijd tot nul geslonken. Los daarvan kan het als een geweldig eer worden beschouwd dat haar werk door het museum buitengewoon wordt gewaardeerd. Ook Enrico Collar en de Nederlandse Sam Drukker zijn enkele van de regelmatige exposerende kunstenaars van het MEAM.

De Groningse filmmaker en beeldend kunstenaar Herman Tulp maakte een korte documentaire over Svetlana. Te zien op YouTube, ‘Svetlana Scholtmeier – Tartakovska – beeldend kunstenaar / 2013’

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *