Museumtijdschrift verschijnt in nieuwe vorm

Amsterdam (5 september) – Het grootste onafhankelijke kunsttijdschrift van Nederland, Museumtijdschrift, viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Om dit te vieren verschijnt het blad vanaf heden in een geheel nieuwe vormgeving. Het vernieuwde blad bevat zestien pagina’s extra met nieuwe rubrieken, een nieuwe columnist en meer ruimte voor beeld.

Op 28 augustus j.l. is het eerste exemplaar van het vernieuwde Museumtijdschrift uitgereikt aan Martijn van Nieuwenhuyzen, conservator bij het Stedelijk Museum en lid van de redactieraad van Museumtijdschrift.

Pelgrimage en Museumwinkel behoren tot de nieuwe rubrieken. Pelgrimage bespreekt bijzondere of niet-alledaagse kunstlocaties die een omweg waard zijn. In Museumwinkel gaat Museumtijdschrift op zoek naar museumwinkels met een aantrekkelijk assortiment. De subsidiekraan gaat dicht en een mooie winkel helpt musea zelf inkomsten te genereren.

De Tentoonstellingsagenda – een gratis bijlage bij Museumtijdschrift –  is eveneens vernieuwd. De agenda biedt de lezer het meest complete overzicht van tentoonstellingen in binnen- en buitenland. De digitale versie van deze agenda, www.artplatform.nl, maakt dit overzicht actueler en biedt dagelijks cultureel nieuws. Artplatform is ook als applicatie verkrijgbaar in de Apple Store en in de Google Play Store.

Tevens is de website van Museumtijdschrift, www.museumtijdschrift.nl, gelanceerd op 28 augustus. De website selecteert en bespreekt de laatste ontwikkelingen op het gebied van musea en tentoonstellingen en biedt de bezoeker een actuele aanvulling op het tijdschrift.

Het jubileumnummer van Museumtijdschrift ligt vanaf 4 september 2012 in de winkel. Bovendien kan het tijdschrift besteld worden op de website van Museumtijschrift, www.museumtijdschrift.nl.

Museumtijdschrift verschijnt acht maal per jaar en is het grootste onafhankelijke kunsttijdschrift van Nederland. Het blad richt zich op museumbezoekers met een brede belangstelling, van hedendaagse en moderne kunst, fotografie, architectuur, mode en design tot oude kunst, archeologie en cultureel erfgoed.  De oplage van het blad is 15.000. (Bron: artplatform.nl)

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *