Zangwedstrijd als opera in Museum De Buitenplaats

Eelde (3 september) – In Museum De Buitenplaats in Eelde wordt zaterdag 15 september de opera ‘Der Schauspieldirektor’ (KV 486) van W.A.Mozart uit 1786 uitgevoerd. Uitvoerenden zijn Opera Minora, gespecialiseerd in kleine, bijzondere en zelden uitgevoerde opera’s, die eerder met veel succes in De Buitenplaats optrad. Het komische Singspiel, over de strijd tussen twee operadiva’s en de directeur van een schouwburg, schreef Mozart als introductie van een zangwedstrijd in het Paleis Schönbrunn in Wenen.

Opera Minora heeft deze kortdurende Mozartopera (ca 30 minuten) de vorm van een Idolsachtige opzet gegeven. Een deel van de opera wordt in de buitenlucht opgevoerd.
Zaterdag 15 september, vanaf 19.00 uur.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *