Boek over Ploegschilders op het Wad

Groningen (19 juli) – Bij uitgeverij boekwerk&partners verschijnt naar verwachting komend najaar ‘De Wadden en De Ploeg’. Eric Bos is aangetrokken om de tekst te schrijven. De meeste ruimte in het boek zal bestaan uit unieke afbeeldingen van werk van De Ploeg.

In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw lieten de leden van de expressionistische schilderbent De Ploeg zich vooral door de natuur in hun nabije woonomgeving – de stad Groningen en haar Ommelanden – inspireren.
Hun inspiratiebron verlegde zich van het land naar het water toen Ploeglid George Martens in 1931 een tjalk kocht die de naam van zijn vrouw Alida kreeg. Johan Dijkstra had in die tijd de Staverse jol ‘Fenris’. Tijdens hun lange zwerftochten over de Waddenzee en naar de eilanden maakten ze prachtig werk. Jan Wiegers, Job Hansen, Jan Jordens, Johan Faber, Johan Dijkstra en George Martens zorgden met hun door de Wadden geïnspireerde aquarellen, schilderijen en tekeningen voor een interessante artistieke erfenis.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *