Art Revisited maakt giclées van etsen van Rembrandt

Tolbert (22 juli) – Art Revisited in Tolbert heeft voor een tentoonstelling met etsen van Rembrandt in Slot Zeist een aantal giclées gemaakt. De giclées van de etsen zijn 100×45 cm en 100×145 cm groot. De uitgever ging tot dat reproductieprocédé over op verzoek van bezoekers van de tentoonstelling. De giclées worden opgerold geleverd en moeten nog worden opgespannen. De originele etsen plus de opgespannen giclées zijn tot het einde vande tentoonstelling in Slot Zeist te zien.

Naast een beroemd schilder was Rembrandt ook een beroemd etser. Veel van de schetsen die Rembrandt maakte, werkte hij uit in zijn etsen. Rembrandt etste landschappen, mensen, dieren en bijbelse verhalen. Het,unieke aan Rembrandts etsen is de soepele lijnvoering, het diepe zwart en zijn gebruik van de droge naaldtechniek.
Dat levert diepzwarte, fluwelige lijnen op, veroorzaakt door de braam. Dit is een ongelijkmatig randje metaal dat opkrult naast de ingekraste lijn. Rembrandt heeft circa driehonderd etsen gemaakt, waarvan een aantal in Slot Zeist te zien zal zijn. Tot en met 2 september.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *