Nieuwe directeur Groninger Museum

Groningen (16 mei) – De Duitse museumdirecteur Andreas Blühm (53) wordt de nieuwe directeur van het Groninger Museum. Dat bevestigen bronnen rond het museum. Zijn benoeming is vandaag officieel bekendgemaakt.

Blühm is de opvolger van Kees van Twist, die enkele maanden geleden moest vertrekken omdat het museum met een groot financieel tekort bleek te kampen. Blühm is nu nog directeur van het Wallraf-Richartz-Museum in Keulen.

Blühm werkte eerder in Nederland. Hij was van 1993 tot 2005 hoofd presentatie van het Van Gogh Museum in Amsterdam. In maart van dat jaar stapte hij over naar Keulen. Het Wallraf-Richartz-Museum is een van de grotere kunstmusea in Duitsland. Het toont Europese kunst vanaf de 13de tot het begin van de 20ste eeuw.

Blühms voorganger Kees van Twist trad in december 2011 na een dienstverband van 12 jaar terug. De aanleiding voor zijn vertrek was het financiële wanbeleid dat zou zijn gevoerd. Het Groninger Museum bevond zich de afgelopen maanden op het randje van een faillissement. Een noodinjectie van de gemeente en provincie Groningen houdt het museum momenteel op de been. (bron: ANP)

Andreas Blühm is vooral gespecialiseerd in negentiende-eeuwse kunst. Met postmodernisme of de kunst waarmee het Groninger Museum zich internationaal op de kaart heeft geplaatst, schijnt hij weinig op te hebben. (zie ook Opinie)

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *