Theatermaker Rieks Swarte exposeert bij Henk Kraayenzank

De bekende theatermaker, regisseur, ontwerper en acteur Rieks Swarte (1949) exposeert een installatie in het atelier annex expositieruimte van beeldend kunstenaar en theaterontwerper Henk Kraayenzank in de Visserstraat in Groningen. De titel van de installatie is Cabanon, geïnspireerd op de Cabanon van Le Corbusier, de volgens zijn eigen regels in 1952 gebouwde hut aan de Côte d’Azur op Cap Martin, door Le Corbusier ‘mijn mini-kasteel’ genoemd.

Henk Kraayenzank nodigde Rieks Swarte een jaar geleden uit tot het maken van een autonoom kunstwerk. Hij was blij verrast dat de theatermaker op zijn uitnodiging inging. Vanaf begin 2009 nodigt Kraayenzank regelmatig kunstenaars uit voor een duo-tentoonstelling in combinatie met werk van hemzelf. De tentoonstelling van de Cabanon van Rieks Swarte loopt van 14 april t/m 10 juni. Visserstraat 40, Groningen. Open: za en zo 13-17.30 uur.

Le Corbusier in zijn Cabanon op Cap Martin.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *