Wat gebeurt er met de Stichting na de dood van Ruurt Hazewinkel?

Wat gebeurt er met de gelden van de Stichting Beringer Hazewinkel nu Ruurt Hazewinkel, oud-directeur van het Nieuwsblad van het Noorden en oprichter en bestuurslid van de Stichting Beringer Hazewinkel, op 26 maart is overleden?
De Stichting, genoemd naar Ruurt Hazewinkel en zijn in 2005 overleden vrouw Rien Beringer, was tot op heden een belangrijke financier voor kunstenaars en kunstprojecten in de provincies Groningen en Drenthe. Het echtpaar had een grote affiniteit met kunst. Ook De Renaissance in het Noorden ontving financiële steun van de Stichting.
Een van de belangrijkste projecten was en is het Ploegpaviljoen en het Beringer Hazewinkelkabinet voor grafiek in het Groninger Museum. Allerlei aanwinsten en vernieuwingen in het museum hadden plaats dankzij geldelijke steun van de Stichting.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *