De Renaissance in het nieuws

Het Dagblad van het Noorden is vandaag toch met een groot stuk gekomen over De Renaissance en een interview met Tom Hageman, overgenomen van de Leeuwarder Courant. Zo is het evenwicht min of meer hersteld, maar vreemd blijft dat niemand van het Dagblad zelf is langs geweest. Op deze winderige en zonnige dag maakt dat verder ook niet meer uit. In gedachten bereid ik de presentatie voor van de opening in Leeuwarden, vanmiddag. Ik verwacht een hoge opkomst; in de ruimte van het Natuurmuseum kunnen maximaal 500 mensen, maar ik denk dat het er meer zullen zijn. Ben benieuwd of de trompetters die ik heb ingehuurd op tijd aanwezig zijn en vooral of ze in muzikale zin enig gevoel hebben voor waar het over gaat. We zien het wel, zo is het met alles. Leuk is het in ieder geval wel en voor Tom Hageman een hoogtepunt in zijn leven. Gisteren beloofd aan de Gezinsbode dat de totale opkomst voor De Renaissance de komende tijd wel op 10.000 bezoekers kan uitkomen. Gevaarlijke uitspraken zijn dat, gebaseerd op de toestroom bij De Verbazing van het Noorden enkele jaren geleden in Groningen met een aantal van ruim 5000 bezoekers.

Ongeveer 200 mensen bezochten de opening in het Natuurmuseum Fryslân vanmiddag. Veel kunstenaars waren naar Museum Mohlman bij Appingedam gegaan om daar een opening bij te wonen. Kennelijk hadden velen geen zin in iets bijzonders. Het was een unieke en gezellige bijeenkomst waarop Tom Hageman de stellingen op een deur spijkerde en Frans Zwarts de opening verrichtte en de belofte deed zo spoedig mogelijk mee te werken aan een Symposium over de onderwerpen van de stellingen.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *