Bert Visscher kraakt plannen voor Groninger Museum

Cabaretier Bert Visscher kraakt in het Dagblad van het Noorden van vandaag de opvatting van de lokale overheden over de toekomst van het Groninger Museum. Dat doet hij vandaag in het Dagblad van het Noorden die hem deze keer het gasthoofdredacteurschap gunde – waarvoor de laatste tijd steeds bekende noorderlingen worden gevraagd. Het is één van de interessantste bijlages in de serie geworden. Bert Visscher schrijft daarin vrijelijk en zeer kritisch over onderwerpen als TV-Noord en het Groninger Museum en neemt daarbij geen blad voor de mond. Hij laakt de houding van de overheden die onvoldoende (willen) inzien hoe belangrijk het Groninger Museum is voor Stad en Ommeland, mits het blijft zoals het was, een spraakmakend instituut met een eigenwijze, visionaire directeur en een bijzonder tentoonstellingsprogramma en met openingen waar beroemde persoonlijkehden aanwezig zijn. Het type directeur dat nodig is, is iemand die ‘lak heeft aan boekhouders, ambtenaren en bestuurders’, aldus Bert Visscher. Anders dreigt het museum een provinciaals, middelmatig en nauwelijks bezoekers trekkende voorziening te worden.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *