Presentatie boek over Suzanne Manet door Thera Coppens


http://www.blgroningen.nl.3.cdn.iwink.nl/uploads/fleximage-big/ab51a6df-64c5-470f-b904-e0d32b4c7477/2821825644
Omslag boek en fotoportret van schrijfster Thera Coppens.

Groningen (8 februari) – Donderdag 19 maart is schrijfster Thera Coppens, bekend van biografieën over historische koninklijke personages, te gast in de Remonstrantse Kerk in Groningen. Ze vertelt dan over haar biografie ‘Suzanne en Edouard Manet’. Ze verhaalt daarin van de liefde tussen de Nederlandse pianiste Suzanne Leenhoff en de Franse kunstschilder Edouard Manet.

Terwijl Manet tientallen schoonheden – van elegante Parisiènnes tot publieke vrouwen en zelfs de maîtresse van koning Willem III portretteert, wijdt Suzanne zich aan haar muziek en ontvangt in haar salon hun vrienden: de impressionisten Monet, Cézanne, Renoir, Degas, Morisot, Pissarro, Sisley en de schrijvers Mallarmé, Baudelaire en Zola. Ze is de perfecte gastvrouw: componisten en dichters dragen werk aan haar op. Nadat Manet in 1883 is gestorven, moet Suzanne haar laatste jaren in een boerderij aan de Seine slijten. Pas na haar dood raakt men doordrongen van het genie van haar man.

Auteur Thera Coppens brengt in deze biografie op beeldende en meeslepende wijze kleurrijke personages en vervlogen tijden tot leven. Suzanne en Edouard Manet leest als een roman, en voert de lezer mee naar een wereld van getormenteerde impressionisten, woelige romances en intriges in de artistieke wereld van de negentiende eeuw.

Coppens (1947) is auteur van vele historische boeken waaronder Marie CornélieDageraad van Oranje Nassau en Hortense. De vergeten koningin van Holland. Ze schreef artikelen in onder meer NRC Handelsblad, Vitrine / het Museumtijdschrift en Nouveau.

De avond wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht, Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming. Entree € 15,00 / € 12,50 voor donateurs Kunst in Zicht. Kaartverkoop bij Boekhandel Van de Velde, A-Kerkhof 45-47, Groningen / www.kunstinzichtgroningen.nl / aan de zaal.
Locatie: Remonstrantse kerkCoehoornsingel 14 9711 BS GroningenDatum: 19 maart 2015 Aanvang: 20.00 uur.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *