Romantische Wad-foto’s van Lorette Dorreboom in Lichtzone

Lorette Dorreboom voor WAD van 2 kanten - 1

 Lorette Dorrreboom: Het Wad.

Groningen (8 februari) – ‘WAD van 2 kanten’ is een expositie in Fotogalerie Lichtzone van Lorette Dorreboom en Rein Paalman.
Lorette Dorreboom woont in Wierum aan de waddendijk. Zij fotografeert vanaf de dijk in alle seizoenen, in stilte en storm, in dreigende grijsheid en in subtiele kleuren. Lorette fotografeert wat je ziet als je de dijk oploopt en uitkijkt over het Wad.

Rein Paalman gaat geregeld op verkenningstocht door de kwelders van Schiermonnikoog. Met zijn panorama-camera schetst hij een beeld van de weidsheid van onze Nederlandse Jungle.

Lorette Dorreboom werkte voor streekbladen en voor de omroepen, fotografeerde in het jazzcircuit en voor actiegroepen. Ze heeft 15 jaar voor milieuorganisatie Greenpeace gewerkt, als fotograaf op de Sirius en de Rainbow Warrior in de Pacific. Daar fotografeerde zij het regenwoud, de visserij met drijfnetten en de gevolgen van de nucleaire testen. Tegenwoordig werkt ze als beleidsmedewerker bij Hoor Friesland, belangenbehartiger van doven en slechthorenden en realiseert eigen projecten als documentair fotograaf.

WAD van 2 kanten. Galerie Lichtzone. Oude Kijk in ’t Jatstraat 36, Groningen. Open: w0 t/m zo 12-17 uur. T/m 1 maart 2015. 

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *