Henk Helmantel opent jubileum in Die Grosse Kunstschau Worpswede

Worpswede (8 februari) – De beeldend kunstenaar Henk Helmantel uit Westeremden vierde zaterdagavond 7 februari zijn zeventigste verjaardag met de opening van een grote tentoonstelling in museum Die Grosse Kunstschau in het Duitse Worpswede. Tevens werd zijn nieuwste boek, ‘Henk Helmantel, Leven van schilderen en verzamelen’ gepresenteerd. Wim Ellens van uitgeverij Art Revisited in Marum leidde de uitgave in.

In Die Grosse Kunstschau wordt doorgaans werk van de Worpsweder landschapsschilders rond 1900 getoond. In de nieuwe aanbouw is nu, vrij uniek, een uitgebreid overzicht te zien met stillevens en kerkinterieurs van de Groninger kunstenaar die tevens vierde dat hij inmiddels 1000 schilderijen heeft geconterfeit en dat zijn echtgenote, Babs Helmantel, 65 jaar is geworden. Het regende getallen en feitelijkheden tijdens de overvolle gehoorzaal van het museum. De opening werd verricht door Eric Bos, en omlijst door muziek van harpiste Assia Cunego.

Tot 14 juni 2015. Open: di t/m zo 10-17 uur.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *