Jubilerend centrum Oude Muziek met Carnaval in Venetië

venetie-fotoshoot

Groningen (9 februari) – Het Centrum voor Oude Muziek & Dans in Groningen bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd met de bonte voorstelling ‘Carnaval in Venetië’.

Het verhaal is losjes gebaseerd op de de dagboeken van de Italiaanse reis van Charles Burney, met het koor en orkest Diletto Musicale in de regie van Wim Tommassen, Rob van Houten-mime (als Charles Burney), Dorothée Wortelboer en Ricardo Barros-barokdans. Vocale en instrumentale solisten onder wie sopraan Marieke Steenhoek.

Alles speelt zich op een apart gebouwd podium af. Het publiek volgt Charles Burney, de Engelse musicoloog (en charmeur), als hij op zijn oude dag Venetië nog eens bezoekt tijdens carnaval: de idiote situaties waarin hij verzeild raakt, de momenten van ontroering, de verrassingen en ook de teleurstellingen. Op een ander podium klinkt muziek van o.a. Vivaldi, Galuppi, Rossi en Campra, uitgevoerd door het vaste barokorkest en -koor Diletto Musicale.

Idee en concept: Carolien Eijkelboom.
Algehele leiding: Paulien Kostense.

Voorstellingen: zaterdag 14 februari 15.30u. en 20.15u. in de Nieuwe kerk in Groningen. Kaarten €20, met korting €15, kinderen t/m 16 jaar €7,50
(Korting voor donateurs Stichting Centrum vOM&D en voor studenten op vertoon van collegekaart)
Kaarten verkrijgbaar bij de VVV Groningen en via onderstaande site

www.centrumvooroudemuziekendans.nl

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *