Kunstbeurs Art Noord groot succes

belvedere-2017Beeld van de Kunstbeurs Art Noord in Museum Belvédère bij Heerenveen.
Foto: John Stoel.

HEERENVEEN-ORANJEWOUD (24 september) – De eerste editie van de nieuwe kunstbeurs Art Noord was een groot succes, aldus een persbericht van Museum Belvédère bij Heerenveen. Vijfentwintighonderd kunstliefhebbers uit het hele land, wisten tijdens de vierdaagse kunstmanifestatie de weg naar het museum te vinden.

Art Noord werd gekenmerkt door de hoge kwaliteit en gemoedelijke sfeer. Het werk van gerenommeerde kunstenaars werd naast dat van beginners getoond. Voor elke beurs was wel iets te vinden. Er is dan ook bijzonder goed verkocht. De grote publieke belangstelling toont aan dat Art Noord duidelijk in een behoefte voorziet. Dat het nieuwe initiatief een vervolg krijgt is evident.
Directeur-conservator Han Steenbruggen van Museum Belvédère: ‘Als je het hebt over een jaarlijks evenement, dan zou de volgende editie plaatsvinden in 2018, het jaar van de Culturele Hoofdstad. Kunst uit het Noorden kan binnen het bestaande programma nog wel wat zichtbaarheid gebruiken, dus dat zou een mooie gelegenheid zijn voor een vervolg.’

De organisatie van het evenement was een hele klus voor het kleine museumteam. ‘We zijn maar met z’n zessen,’ zegt Steenbruggen, ‘en toch hebben we dit in een korte tijd kunnen realiseren.’ Hij is trots op zijn team en blij met de hulp van initiatiefnemer Dick Siersema, maar roemt ook de medewerking van alle galeriehouders. ‘We hebben dit echt met elkaar gedaan. Het is waardevol dat vakgenoten uit het culturele veld voldoende vertrouwen in ons hadden, om dit avontuur met ons aan te gaan. Het was gewoon een feestje.’
Aan Art Noord namen dertien galerieën deel. Acht uit Friesland, vier uit Groningen en één uit Drenthe. Naast stands van de instellingen, waren er ook solopresentaties te zien van verschillende kunstenaars en vier noordelijke fotografen.

Aan de beurs namen deel: Galerie de Roos van Tudor (Leeuwarden), Galerie de Vis (Harlingen), Galerie Hoogenbosch (Gorredijk), Galerie LOOF (Jubbega), Galerie Steven Sterk (Gorredijk), Kunsthandel en Galerie de Vries (Leeuwarden), Kunsthandel Peter ter Braak (Groningen), Kunsthandel en Galerie Richard ter Borg (Groningen), Kunstruimte Wagemans (Beetsterzwaag), melklokaal (Heerenveen), Prentwerk (Groningen), Ruimte P60 (Assen), Uitgeverij Philip Elchers (Groningen) en vier noordelijke fotografen.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *