Harry Tupan nieuwe directeur Drents Museum Assen

Assen (1 juni) – Met ingang van vandaag is Harry Tupan (1958) de nieuwe algemeen directeur van het Drents Museum in Assen zo maakt het museum bekend. Hij was al langer werkzaam bij het museum en sinds het vertrek van Annabelle Birnie op 1 mei functioneerde hij al als waarnemend directeur. Tupan gaat samen met een nog aan te stellen zakelijk directeur het tweekoppige bestuur van het museum vormen.

Han Noten, voorzitter van de raad van toezicht van het Drents Museum:”Wij hebben het volste vertrouwen in Harry Tupan als boegbeeld van het museum. Als hoofd commerciële zaken, hoofd collecties en presentaties en adjunct-directeur heeft Harry de afgelopen jaren in belangrijke mate bijgedragen aan het succes van het Drents Museum. Bovendien is de overtuiging van de raad van toezicht dat hij kan rekenen op brede steun binnen en buiten de organisatie.”

Ook Tupan zelf is opgetogen over zijn nieuwe aanstelling: “Als geboren en getogen Drent ben ik er heel trots op dat ik als algemeen directeur mag samenwerken met het fantastische team van het Drents Museum. Het is voor mij een geweldige eer om met het team de internationale focus vast te houden en de ambities van het Drents Museum verder uit te bouwen.”

Harry Tupan studeerde museologie aan de Reinwardt Academie in Amsterdam en kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Namens de Raad van Cultuur is Tupan momenteel lid in de Monitoringscommissie BIS-musea en de Kerncommissie sectoradvies musea.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *