10 miljoenste bezoeker museum slaapt in de Nachtwachtzaal

10
De 10 miljoenste bezoeker. Foto: Rijksmuseum

Amsterdam (1 juni) – Stefan Kasper uit Haarlem is met trompetgeschal en een erehaag van medewerkers in de Eregalerij feestelijk onthaald als 10 miljoenste bezoeker van het Rijksmuseum, zo laat het museum in een persbericht weten. Hoofddirecteur Taco Dibbits had voor hem een unieke verrassing. Stefan mag als eerste persoon in de geschiedenis van het Rijksmuseum de nacht doorbrengen onder toeziend oog van de schutters op Rembrandts beroemdste schilderij: De Nachtwacht. Zijn bed is opgemaakt in de Nachtwachtzaal. Sterrenchef Joris Bijdendijk verzorgt de room service met een diner uit RIJKS® restaurant.

Taco Dibbits, hoofddirecteur: ‘Ongelofelijk dat in vier jaar tijd zoveel mensen het Rijksmuseum hebben bezocht. Het Rijksmuseum is groot genoeg voor iedereen om er rustig rond te dwalen. De 10 miljoenste bezoeker krijgt de unieke kans om als eerste in de geschiedenis de nacht tussen de schatten van Nederland door te brengen, de Nacht Wacht.’

Stefan Kasper: ‘Ik verheug me nog het meest om een paar uur alleen te zijn met de kunstwerken. Vannacht zal ik dromen van de Nachtwacht.’

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *