Nationale Museumweek richt zich op de jeugdige bezoeker

Amsterdam (23 maart) – Tijdens de Nationale Museumweek – van 3 t/m 9 april 2017 – staat heel Nederland weer in het teken van, zoals de musea het noemen, ‘ons echte goud’; de museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Doel van de week is meer waardering voor museale collecties, juist bij publiek dat niet vaak naar het museum gaat. ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, aldus Mirjam Moll van de Museumvereniging. ‘We hebben drie musea gevraagd om ‘ons echte goud’ op verrassende wijze naar buiten te brengen. Het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs zijn schitterende podia daarvoor.’

De musea hebben een overzicht gemaakt van (kunst)objecten waaruit leerlingen een eigen keuze hebben gemaakt. In de week voor de Nationale Museumweek gaan de scholieren samen met de musea hun pop-up museum inrichten. De pop-up musea zijn tijdens de Nationale Museumweek door de leerlingen van de deelnemende scholen te bezoeken.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *