Brand legt huis en atelier van Kenne Grégoire in de as

 de-gelderlander
De brand bij Kenne Grégoire in Deest. copyright: Omroep Gelderland

Dees (17 december) – Een grote brand heeft dinsdagavond de monumentale woonboerderij en kunstcollectie van Kenne Grégoire in as gelegd. Het pand aan de Kweldam in Deest vatte rond 20.00 uur vlam. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, kon niet voorkomen worden dat de boerderij volledig afbrandde.

Volgens een buurtbewoner werd de buurt rond 20.00 uur opgeschrikt door de hevige uitslaande brand. Kenne en zijn vrouw hadden hun boerderij op dat moment al verlaten. Ook de hond van het echtpaar wist aan de vlammenzee te ontkomen. Korte tijd later stond het volledige dak van de boerderij in brand.

Rond 21.30 uur werd duidelijk dat de brandweer het monumentale pand niet meer kon redden. Daarop werd besloten het gebouw gecontroleerd uit te laten branden. Daarmee was ook het lot van de kunstcollectie die in de woning aanwezig was, bezegeld. De rieten kap van de woning was onlangs nog vernieuwd. Vermoedelijk is de brand ontstaan toen de open haard in de boerderij werd aangestoken. Een vonk uit de schoorsteen zou het dak in brand hebben gezet.
Kenne Grégoire, die op dat moment jarig was, is samen met zijn vrouw opgevangen bij buren. Het echtpaar is op dit moment op zoek naar vervangende woonruimte.

Bron: de Gelderlander / eigen nieuwsgaring

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *