De Klassieke Salon in Den Andel

Aat Verhoog    Galerie den Andel
Boven:
 schilderij van Aat Verhoog. Onder: De opening in Galerie Den Andel.
Foto: Liesbeth Honders

Den Andel (3 april) – Oude meesters, alumni, noordelijke kunstenaars en kunstenaars uit de rest van het land, allemaal waren ze met hun werk present op de opening van De Klassieke Salon in Galerie Den Andel in Den Andel, een expositiemanifestatie van 128 kunstenaars op 19 locaties in het Noorden, ook in Ost-Friesland en Overrijssel. Wat al deze kunstenaars met elkaar gemeen hebben is de gevarieerde wereld van de figuratie, van fijnschilderen tot bijna abstract. Het is een initiatief van de Klassieke Academie in Groningen, vergelijkbaar met de succesvolle manifestatie De Renaissance in het Noorden in 2012.

Na de generale opening van De Klassieke Salon in Kampen op 1 april, gevolgd door openingen in Museum Nienoord en Museum Stad Appingedam, werd zondag de opening in Galerie Den Andel verricht. Eric Bos sprak een openingswoordje, gevolgd door twee oude dames die zich achter de piano schaarden om delen uit Moussorgski’s ‘Schilderijententoonstelling’ uit te voeren. Dat viel niet mee, veel ging ten onder in een chaos aan noten.

De schilderijen en beelden die onderdeel uitmaken van De Klassieke Salon zijn echter merendeels van een uitstekende kwaliteit en verrassend omdat ze een andere keuze in figuratie te zien geven dan gewoonlijk bij Den Andel. Exposanten zijn Douwe Elias, Maarten Welbergen, Edith Stoel, Ilse Oelbers, Andrijana Martinovic, Aat Verhoog, Bryan Rietman, Peter van Poppel, Marieloes Reek en Gosse Dam.

De Klassieke Salon. Galerie Den Andel, De Streekweg 1, Den Andel. Open: do, vr. en zo. 11-17 uur. Za 13-17 uur. T/m 16 mei

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *