Eric Bos over waanzin en kunst bij Omrop Fryslân in Leeuwarden

IMG_2896Presentator Douwe Heeringa (rechts) van het radio- en tvprogramma Op&Ut in Café de Bak in Leeuwarden praat met Eric Bos over het onderwerp Kunst en Waanzin.
Foto: Liesbeth Honders.

Leeuwarden (14 november) – Presentator Douwe Heeringa heeft thuis een echte Anton Heyboer aan de muur hangen, vertelde hij in de live-uitzending van het programma Op&Ut van Omrop Fryslân deze zaterdagochtend in een gezellig vol café de Bak in Leeuwarden. Anton Heyboer was een van de voorbeelden tijdens het interview over kunst en waanzin omdat bij hem gekte en kunstenaarsschap verweven zijn geweest.

Eric Bos was uitgenodigd om iets te vertellen over het onderwerp Kunst en Waanzin waarover hij komende dinsdag 17 november een kunstlezing geeft in de Dorpskerk van Beetsterzwaag. Daarmee sluit hij een succesvolle serie kunstlezingen af die hij dit jaar in de Dorpskerk gegeven heeft.

Eigenlijk was hij naar de uitzending gekomen om de lezingenserie eens stevig te promoten, maar Douwe Heeringa had meer interesse in het onderwerp zelf, wat kunst maken en psychisch gestoord zijn nu precies met elkaar te maken hebben. Daarbij bleek hij zelf heel goed op de hoogte van voorbeelden uit de kunst en de wetenschap die een lichte of zware gestoordheid paarden aan geniale kunst, ontdekkingen of uitvindingen.

Zo werd het een levendig gesprek over een bijzonder onderwerp waarbij een voorbeeld als Vincent van Gogh uitgebreid aan de orde kwam. Aan het eind wist de geïnterviewde toch nog even aandacht voor de lezingencyclus te vragen.

De laatste Beetserzwaagse Kunstlezing  in de Dorpskerk van Beetsterzwaag dit jaar begint om 20.00 uur. Inloop met koffie vanaf 19.30 uur. Entree: 5 euro.

 

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *