Zomerexpositie rond menselijk lichaam in Galerie Forma Aktua

Groningen (26 juni) – Galerie Forma Aktua in Groningen opent op zondag 3 augustus 16.00 uur een bijzondere tentoonstelling onder het motto ‘Het kleden van de naakten.’ Studenten van de opleiding Modemaatkleding van het Alfa-college te Groningen tonen dan tevens hun recente ontwerpen. Daarnaast laat Katarzyna Gemborys uit Polen zien hoe zij de menselijke gestalte van specifieke accenten voorziet met doorzichtige versieringen. Aan de wanden tonen noordelijke kunstenaars hun visie op de grondslag van dit alles: het naakt.

Modeshow
Op 28 augustus om 15.00 uur presenteren de jonge ontwerpsters zelf hun creaties middels een muzikaal ondersteunde modeshow. Deze show is dan eerder gelopen in de Oosterpoort onder de naam Needle & Stitch. Na afloop van de modeshow is er een cocktailparty.
De ontwerpen zijn in de galerie te koop.

De expositie ‘Het kleden van de naakten’ is een Zomerexpo in het teken van het menselijk lichaam en bestaat uit ‘schilderijen van feminien gehalte’, zoals Forma Aktua het omschrijft, met werk van kunstenaars als Agnes van Leeuwen, Vera Mulder, Ton Andringa, Thomas Dijkstra, Jan Dits en Lex Kalverboer.
Verder smelt Katarzyna Gemborys  glas, giet sieraden en ‘weeft’ er zelfs kantwerk van.

Lucebert
Op zondag 31 augustus is er naast de reguliere expositie een themamiddag.
Deze is gewijd aan dichter/schilder Lucebert. Aanleiding is de restauratie van zijn schilderij ‘Vrede is eten met muziek’. Dit enorme schilderij is door Lucebert in 1985 vervaardigd voor het H.N. Werkman-college. Het hangt tot 14 september in het Groninger Museum links van de trap in het paviljoen Coop Himmelblau en keert daarna terug naar het Werkman-college.
Het Team Red Lucebert geeft een inleiding over de geschiedenis achter dit project en over leven en werk van de dichter. Daarna zullen er enige gedichten van Lucebert worden voorgedragen. Het evenement in de galerie begint om 16.00 uur.

De expositie duurt tot en met zondag 7 september 2014. Gelegenheid tot voorbezichtiging op donderdag 31 juli tot en met zaterdag 2 augustus.
Galerie Forma Aktua, Nieuwstad 10, Groningen. www.forma-aktua.nl
Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *