Gaudi Kwartet treedt op in Museum De Buitenplaats

2014-02-23 Gaudi Kwartet

Het Gaudi Kwartet.

Eelde (16 mei) – Het Nederlandse Gaudi Kwartet treedt op zondag 25 mei op in Museum De Buitenplaats. Het kwartet, bestaande uit Anita Jongerman, viool; Marjolein Canté, viool; Florin Negreanu, altviool en Sander van Berkel, cello, is opgericht in 1999. Het kwartet volgde masterclasses bij het befaamde Panocha Kwartet. 14:00 uur een optreden in Museum De Buitenplaats.

De naam van het kwartet is gebaseerd op de Spaanse architect Antoni Gaudi, die vooral bekend staat om zijn rijkheid aan kleuren en recht uit het hart sprekende onderscheidende stijl. Dit is ook de wijze waarop het Gaudi Kwartet de muziek ten gehore brengt; met hun hart open en altijd nieuwe sferen en kleuren creërend. Het Gaudi Kwartet geeft concerten door heel Europa.

Door hun jarenlange ervaring en samenspel is inmiddels een breed repertoire opgebouwd dat zich uitstrekt van Haydn tot hedendaagse componisten. Wat het kwartet bijzonder maakt is dat het open staat voor diverse muziekstijlen van barok tot lichte muziek. Het Gaudi kwartet is te horen op de inmiddels uitgebrachte CD met werken van Wolfgang Amadeus Mozart! “Mozart brengt het beste in ons naar boven, we houden ervan om zijn muziek te spelen”.

Op het programma in De Buitenplaats staan o.a. het Derde Divertimento van Wolfgang Amadeus Mozart en het strijkkwartet Opus 13, no 2 van Felix Mendelssohn Bartholdy.

Aanvang: 14.00 uur. Entree €9,00 / toeslag vrienden en houders Museumkaart €2,50 / kinderen tot 12 jaar gratis.
Hoofdweg 76, 97861  EK Eelde
050 309 5818
info@museumdebuitenplaats.nl

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *