Documentaire Natasja Bennink op filmfestival Assen

Assen (28 februari) – Op het Internationaal Film Festival Assen, op 15 en 16 maart, worden vooral speelfilms en documentaires vertoond van en over vrouwen. Eén daarvan is ‘De vijf kussen’ van Marleen Godlieb. In deze documentaire wordt beeldhouwer Natasja Bennink uit Ezinge gevolgd tijdens het maken van haar beeldenserie ‘De vijf kussen van Appingedam’. De binnenstad van Appingedam wordt daarin verrijkt met vijf nieuwe bronzen beelden van kussende mensen. De stelletjes die hiervoor model hebben gestaan zijn allemaal inwoners van Appingedam, ‘echte’ ’Damsters’ uit alle lagen van de bevolking.

Het is een bijzonder project, want nog niet eerder in de kunstgeschiedenis hebben zoveel gewone mensen model gestaan voor een beeldenserie.  Documentairemaakster Marleen Godlieb heeft het hele proces van het maken van de beelden gevolgd. In deze documentaire is te zien hoe zo’n kunstproject tot stand komt. Informatie en reservering: www.filmfestivalassen.nl

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *