Realisten groeperen zich tot Quasirealisten


QR Xandra Donders Slim Object - Bank
Xandra Donders:  ‘Bank’ (2013) fotografie.
Groningen ( 16 september) – Een zestiental kunstenaars in het Noorden heeft een nieuwe groep gevormd met de naam ‘Quasirealisten’.
De bedoeling van de Quasirealisten is om regelmatig bij elkaar te komen en exposities te organiseren. De eerste expositie heeft plaats in december in de zalen van Kunstlievend Genootschap in Groningen. De titel is ‘Op de rand van de realiteit’.
De Quasirealisten zijn allen professionele kunstenaars die vanuit de academische, realistische traditie hun werk een quasirealistische touch geven, dat wil zeggen het creëren van een nieuwe realiteit door het combineren van realistische beeldelementen die tesamen een gevoel van vervreemding oproepen.
De groep bestaat uit vijftien kunstschilders, fotografe Xandra Donders, beeldhouwer Henk Vos en de schilders Wouter Berns, Jannes Kleiker, Hans Hage, Eric Bos, Liesbeth Honders, Erica Scheper, Gerrit Offringa,  Mark Lisser en Ger Eikendal, Rein Pol, Hans Hage, Jan van Loon en Klaas Koops.
De Quasirealisten willen ook nadrukkelijk andere disciplines bij de groep betrekken, behalve schilder- en beeldhouwkunst en fotografie ook  film en installatiekunst, maar wil de groep ook niet al te groot maken. Wel wil het per tentoonstelling andere kunstenaars uitnodigen deel te nemen.
De Quasirealisten zijn voortgekomen uit een deeltentoonstelling van de door de Klassieke Academie vorig jaar georganiseerde ‘De Renaissance in het Noorden’ in Museum Stad Appingedam dat het thema Surrealisme en Vervreemding droeg.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *