Hans Withoos fotografeert voor Orange Babies

Hans Withoos 1a

 Hans Withoos: Eén van de foto’s voor ‘Orange Babies.’
copyright: Hans Withoos – 2013

Amsterdam (8 september) – De Nederlandse fotograaf Hans Withoos heeft voor het project Orange Babies een serie fotoportretten gemaakt van kinderen/jongeren die gesteund worden door orange babies. Het gaat daarbij om kinderen met ‘met een verleden’, sero positief, die worden opgevangen in home based care programma’s of , zoals de tieners in het SEKO huis,  

een huis waarin de tieners worden opgevangen, omdat uit huis plaatsing nodig was vanwege huiselijk fysiek of emotioneel geweld.

Hans Withoos: ‘Ik heb een serie willen maken waarin de droomwereld die wij van Afrika hebben, het geromantiseerde beeld, wordt gecombineerd met de rauwe werkelijkheid. 

Veel foto’s lijken in eerste instantie mooi, bijna een modefoto, een ogenschijnlijk mooi plaatje, maar zowel inhoudelijk, de situatie van deze jonge mensen en de noodzaak van hulp heb ik het werkelijke verhaal op verschillende manieren in de foto’s willen laten zien. De beelden krijgen hierdoor iets vervreemdends.’

Er komt een tafel-boek van het werk, dat te koop is op de gala’s. Een aantal van de werken wordt geveild ten bate van Orange Babies Afrika of het golfgala van Poeman Foundation in Breda 20 september en op het Orange Babies gala op 5 oktober.

Het boek wordt aangevuld met informatie van Orange Babies, met teksten van Anne Gine Goemans, de schrijfster van onder andere ‘Glijvlucht journaliste’.

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *