Bijzonder beeldenproject van Natasja Bennink

Natasja atelierfoto 2013

Natasja Bennink en het 5-kussen project in het atelier
van de beeldhouwer.  Foto: Reyer Boxem.

Ezinge/Appingedam ( 1 juli) – De onthulling van het beeldenproject ‘De 5 kussen’ van Natasja Bennink heeft plaats op woensdagavond 4 juli in Appingedam. Het gaat om vijf in brons uitgevoerde kussende hoofden van inwoners van Appingedam. De beelden staan op sokkels van Belgisch hardsteen en worden geplaatst op een route die twee winkelcentra met elkaar verbindt, het oude centrum en de nieuwe wijk Overdiep.

Voor dit bijzondere project werd Natasja Bennink (38) uit Ezinge gevraagd. Zij koos samen met de gemeente vijf paren die model stonden. Ze werden gekozen op basis van een grote variëteit in leeftijd en achtergrond. Daarmee werd de betekenis van ‘verbinding’ uitgebreid in de historie en in de relatie die de paren met elkaar hebben en met de stad Appingedam. Het oudste stel dreef ooit een kruidenierszaak, het jongste zijn twee kinderen. De kussende koppen vonden als idee hun oorsprong in het beeldenproject uit 2009, ‘Mijn minnaar en ik’ van Natasja Bennink.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *