Andreas Blühm zoekt in Groningen de verbinding

Groningen (3 mei) – Andreas Blühm, Algemeen Directeur van het Groninger Museum opent op 4 juli in de Martinikerk in Groningen een tentoonstelling met schilderijen van Henk Helmantel. Daarmee komt een einde aan de controverse tussen de kunstenaar, en andere regionale kunstenaars, en het Groninger Museum. Het museum had jaren geleden te kennen gegeven dat werk van Henk Helmantel niet in het museum thuishoorde omdat hij ‘alleen maar kopieert’, zoals toenmalig directeur Kees van Twist het omschreef.

Met deze opening, die om 20.00 uur plaatsheeft, hangt werk van Henk Helmantel nog niet meteen in het museum, maar het taboe is geslecht. Het museum vaart duidelijk een andere koers en Andreas Blühm is iemand die de verbinding zoekt, ook en vooral met de regio.

Eerder, op zondag 23 juni, opent Andreas Blühm de eindexamententoonstelling Schilderen van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst. Deze gebeurtenis heeft plaats in de Martinikapel aan het Martinikerkhof.  De eindexamententoonstelling is op die dag te bezoeken vanaf 16.00 uur en duurt tot en met 7 juli.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *