Klassieke Academie opent grafiekopleiding

25-5-2013 051

 

Veel belangstelling voor het lokaal van de Grafiekopleiding aan
de Klassieke Academie in Groningen. Foto: Liesbeth Honders 

Groningen (25 mei) – Nederland heeft weer een echte grafiekopleiding op academisch niveau. Nadat in de jaren ’90 grafiek geen vanzelfsprekende opleiding meer op de kunstacademies was, raakte grafiek uit de gratie, mede door de invoering van digitale middelen. In deze tijd is de belangstelling voor grafiek weer stijgende.

De Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen heeft vandaag een grafiekopleiding op academisch niveau geopend, uniek in ons land. Tijdens de opening waren ook belangstellenden elders uit het land aanwezig, musea en particulieren die graag willen samenwerken met de grafiekafdeling van de academie, de terugkeer van een verloren beroep. Op de grafiekopleiding geven docenten les als Reinder Homan (diepdruk), Siemen Dijkstra (houtdruk) en Onno Broeksma (vlakdruk).

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Een reactie op Klassieke Academie opent grafiekopleiding

4 september 2013 om 09:30
Maarten van der Laag

LS,
wat fijn dat jullie de grafiek weer wat in de belangstelling plaatsen. Ik denk dat het belangrijk is dat wij als kunstenaar laten zien dat grafiek er helemaal bij hoort.

Hartelijke groet,
Maarten van der Laag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *