Paula Modersohn-Becker in Museum Belvédère

 

Eén van de schilderijen van Paula Modersohn-Becker in
Museum Belvédère: ‘Maan boven de velden’
(olieverf op karton) 
39,2×53 cm (ca 1900).

Heerenveen (17 december) – Museum Belvédère bij Heerenveen bereidt een tentoonstelling voor met werk van de Duitse expressioniste Paula Modersohn-Becker (1876-1907). De tentoonstelling draagt als titel ‘Paula Modersohn-Becker – Ein Wunderland, ein Götterland’.

Op deze tentoonstelling zal het accent komen te liggen op de landschappen en figuurstukken die zij maakte in de omgeving van haar woonplaats Worpswede in Ost-Friesland. Het oude turfstekersdorp ontwikkelde zich eind negentiende eeuw na de komst van een aantal kunstenaars, onder wie Paula Modersohn Becker tot een kleine kunstenaarskolonie.

Het werk van Paul Modersohn-Becker draagt een sterk authentiek karakter, enerzijds door een sterke emotionele lading, anderzijds door haar moed te experimenteren met materiaal en stijl.
De tentoonstelling omvat circa 45 schilderijen, afkomstig uit een groot aantal collecties. Tevens verschijnt er een boek met een essay van Ron Manheim, gastcurator van de tentoonstelling die duurt van 22 februari tot en met 9 juni 2013.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *