Academie Minerva voor derde keer in Museum Belvédère

‘Belvédère’, installatie met ansichtkaarten van Martin Brandsma. (Foto: Eric Bos)

Groningen/Oranjewoud (13 oktober) – Afgelopen vrijdag opende museumdirecteur Han Steenbruggen ‘Inside Out / Outside In III’, de derde eindexamenpresentatie van de Academie Minerva uit Groningen in de Oostvleugel van museum Belvédère bij Heerenveen .

Het initiatief van Museum Belvédère om jonge kunstenaars een podium te geven en een samenwerking aan te gaan met Academie Minerva, past binnen de ambitie van het museum om zich nadrukkelijk rekenschap te geven van de moderne kunst uit het Noorden, zoals Han Steenbruggen het omschreef.. Het museum biedt aanstormend talent graag een podium en voor de pas afgestudeerde kunstenaars is het een bijzondere gelegenheid om hun werk – zo snel na het voltooien van hun opleiding eerder dit jaar – in een museale setting te tonen.

Aan deze derde editie van ‘Inside Out / Outside In’ nemen acht kunstenaars deel: Martin Brandsma, Friederike de Bruin, Sandra Feiken, Jolein Jeursen, Renée Luth, Evelyn van Oosterhout, Margje Schuurman en Tim Simons. De Openbare Bibliotheek in Groningen is bereid gevonden om als partner op te treden, door een vervolgtentoonstelling te organiseren met het werk van deze kunstenaars. De tentoonstelling in Museum Belvédère duurt twee weken, een week langer dan de vorige editie.

De publicatie Inside Out / Outside In is voor € 7,- verkrijgbaar in de museumwinkel. De uitgave is mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Stichting Klaas Dijkstra Fonds.

Op zondag 14, 21 en 28 oktober geven de kunstenaars een gratis rondleiding om 14.00 uur. Graag opgeven via deze link of0513-644999 of info@museumbelvedere.nl o.v.v. naam, adres, postcode, plaats en telefoonnummer. Maximaal 25 personen per rondleiding.

Inside Out / Outside In III, di t/m zo 11-17 uur. Tot en met 28 oktober

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *