Matthijs Röling genomineerd als kunstenaar van het jaar 2013

Amsterdam (2 augustus) – Grafisch ontwerper, muurschilder, schilder Matthijs Röling uit Ezinge is genomineerd als kunstenaar van het jaar 2013. Iedere kunstliefhebber in Nederland kan stemmen op liefst 90 genomineerden via  www.kunstweek.nl

Matthijs Roling (69) geldt als het boegbeeld van de hedendaagse figuratieve Nederlandse Schilderkunst. Van 1972 tot 2011 doceerde Röling aan de Academie Minerva in Groningen, van 2005 tot heden geeft hij Masterclasses op de Klassieke Academie, eveneens in Groningen. Als docent schilderen hecht hij grote waarde aan het onderwijzen van de ambachtelijke en traditionele aspecten van de schilderkunst. In deze functie drukte Röling een belangrijk stempel op de Nederlandse figuratieve Schilderkunst in het algemeen en op het Noordelijk Realisme in het bijzonder.

De werkelijkheid om hem heen, maar ook de Italiaanse renaissanceschilderkunst (zoals bijvoorbeeld van Piero della Francesca) en mythologische thema’s, hebben zijn onderwerpskeuze in hoge mate bepaald.

Zowel Sam Drukker als Henk Helmantel werden eerder tot kunstenaar van het jaar gekozen.

 

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *