Eric Bos schildert portret Zernike voor boekuitgave

Groningen (19 april) – Een portret van de Groningse natuurkundige Frits Zernike (1888-1966) van beeldend kunstenaar Eric Bos siert de titelpagina van de eerste twee delen van ‘The collected Papers of Frits Zernike’, verschenen bij ‘Groningen University Press’. Zernike was de eerste en enige Groningse wetenschapper die een Nobelprijs kreeg. Dat gebeurde in 1953. Eric Bos portretteerde Zernike op basis van foto’s uit dat Nobelprijs-jaar, speciaal voor deze uitgave.
Wetenschapshistoricus Henk Kubbinga verzorgde de uitgave en gaf opdracht voor het portret. In 2016 is het vijftig jaar geleden dat Zernike overleed. Henk Kubbinga bereidt nu een biografie van de beroemde wetenschapper voor. Die zal tegen die tijd het licht moeten zien. Hij roept iedereen op die Zernike heeft gekend om een bijdrage te leveren. Dat kan via h.kubbinga@home.nl

Zie verder Groninger Gezinsbode

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Een reactie op Eric Bos schildert portret Zernike voor boekuitgave

20 april 2012 om 12:43
Loïs Boomsma

Gefeliciteerd met je nieuwe site. ’t Is even wennen, maar ik keek geregeld en blijf zo goed op de hoogte van voor mij belangrijke dingen.
Hartelijke groet van Loïs
P.S. Het stuk in het D v/h N van 13 april jl. van Joep van Ruiten vond ik verhelderend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *