Henk van Os verbaasd over plotselinge daadkracht gemeentebestuur

Intussen heeft Hoogleraar Kunst&Maatschappij Henk van Os in het Dagblad van het Noorden laten weten verbaasd te zijn over de plotselinge daadkracht van de gemeente. Hij vreest dat het museum vleugellam wordt gemaakt en zijn verworven hoge positie in de kunstwereld dreigt te verliezen. De gecancelde tentoonstellingen Amerikaanse kunst en Painting Canada zouden bijzonder veel publiek hebben getrokken. In Londen stoden rijen voor het museum bij Painting Canada.
De catalogus die in Groningen in de museumwinkel ligt, is in Londen uitverkocht. Het Dagblad van het Noorden wist op 10 januari te melden dat het Groninger Museum door het onnadenkend cancellen van deze tentoonstelling een forse reputatieschade heeft opgelopen, wat vervolgens door George Verberg wordt gebagatelliseerd.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *