Werk van Käthe Kollwitz te zien in Museum Belvédère, Heerenveen

Kathe Kollwitz 1927 klein

Käthe Kollwitz: ‘Arbeidersvrouw met slapende jongen’ 1927
lithografie (39 x 33 cm). collectie Käthe Kollwitz Museum, Keulen

Heerenveen (5 juni) – In Museum Belvédère bij Heerenveen is vanaf 18 juni een tentoonstelling te zien met werk van de Duitse kunstenares Käthe Kollwitz (1867-1945). Haar werk en leven wordt gekenmerkt door sociaal engagement en persoonlijke ervaringen. Twee tragedies zijn van grote invloed geweest: haar zoon die sneuvelde in de Eerste Wereldoorlog en het feit dat ze door de nazi’s werd verdreven van de Berlijnse academie. Een terugkerend thema in haar werk is de moeder die haar kinderen (tevergeefs) probeert te beschermen tegen het naderende onheil.

De expositie Käthe Kollwitz– Getekend Leven geeft een representatief beeld van één van de belangrijkste Duitse kunstenaars uit het begin van de twintigste eeuw. Er zijn tekeningen, grafische werken en enkele bronzen te zien. Bij de tentoonstelling verschijnt een boek met een tekst van Ron Manheim (specialist op het gebied van de Duitse moderne kunst, en oud-directeur van Museum Schloss Moyland te Bedburg-Hau) en een inleiding van prof. dr. Henk van Os.

De opening heeft plaats op vrijdag 17 juni en wordt verricht door Sietske Poepjes, gedeputeerde cultuur van de Provinsje Fryslan.

 

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *