Who’s afraid of Black and White in Grafisch museum Groningen

GRIDGrafiek van Ko Oosterkerk in Museum GRID in Groningen

Groningen (15 april) – In een bomvol Museum GRID, het Grafisch Museum in Groningen had deze middag de opening van de tentoonstelling ‘Wie is bang voor zwart en wit?’ plaats. Reinder Homan, grafisch kunstenaar en docent aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen, stelde een expositie samen met werk van 12 Nederlandse kunstenaars: Hermanus Berserik, Hans Blanken, Dirk van Gelder, Reinder Homan, Simeon Nijenhuis, Ko Oosterkerk, Willem den Ouden, Guillaume Le Roy, Jan Stroosma, Joop Vegter, Lieke Vreede en Co Westerik.

De expositie is onderdeel van de manifestatie De Klassieke Salon, waarmee de Klassieke Academie dit voorjaar haar tienjarig bestaan viert. ‘Wie er is er bang voor zwart en wit?’ is geheel gewijd aan grafiek.

Fronique Oosterhof (directeur GRID) sprak het welkomstwoord en prees zowel de organisatoren van de tentoonstelling, Liesbeth Honders en Eric Bos, als de curator, graficus Reinder Homan, gevolgd door een korte toelichting door Reinder Homan en een openingstoespraak door Marijn Schapelhouman (senior conservator Rijksprentenkabinet).

‘Wie is bang voor zwart en wit?’ is één van de 19 tentoonstellingen met 128 kunstenaars die Liesbeth Honders en Eric Bos voor deze lente en zomer organiseerden onder de noemer De Klassieke Salon voor de Klassieke Academie in Groningen.

De expositie is te zien tot en met 17 juli 2016. Open: di t/m zo 10-17 uur. Een deel van de werken is tijdens de tentoonstellingsperiode in GRID te koop.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *