Neelie Kroes opent expositie Frank van Hemert in De Buitenplaats

mevr.Neelie Kroes
Neelie Kroes (midden) laat zich rondleiden door kunstenaar Frank van Hemert (links) en Patty Wageman (rechts), tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Waanzin en Liefde’ in Museum De Buitenplaats in Eelde. Foto: Liesbeth Honders.

Eelde (30 maart) – Neelie Kroes, tot voor kort eurocommissaris en nu ambassadeur voor StartUp Delta, opende woensdagmiddag de tentoonstelling met schilderijen van Frank van Hemert in Museum De Buitenplaats in Eelde. Dat deed zij in de aanpalende dorpskerk van Eelde waar ze uitlegde waar haar liefde voor het werk van Van Hemert vandaan kwam. Ze heeft al jaren een schilderij van Van Hemert achter haar bureaustoel op haar werkkamer hangen, een bijna lichtgevend tafereel met zonnebloemen waar ze erg gesteld op is geraakt.
Daarna leidde directeur Patty Wageman Neelie Kroes en Frank van Hemert rond in de museumzaal op de tentoonstelling ‘Waanzin en Liefde’. De kleuren spatten van de doeken waarmee hij op een eigentijds expressionistische manier herkenbare levensthema’s vormgeeft zoals eenzaamheid, hoop, verlangen, waanzin en liefde.
(Zie voor een beschouwing de rubriek Boszicht op deze site)

De tentoonstelling Waanzin en Liefde duurt t/m 26 juni. Open: di t/m zo 11-17 uur.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *