Boek met verhalen over Groningse archeologie

Omslag.LAGEN IN STAD scherm

Groningen (1 oktober) – ‘Lagen in stad, oude vondsten in nieuwe verhalen’ is de titel van een in november te verschijnen boek over opgravingen in de stad Groningen. Aan 25 auteurs, wetenschappers en schrijvers werd gevraagd een bijdrage te leveren over de vondsten van oude voorwerpen in de bodem van de stad en daarbuiten.

In samenwerking met uitgever Anton Scheepstra (Uitgeverij Passage) zijn de Groningse stadsarcheoloog Gert Kortekaas en schrijver Martijn Lindeboom bezig geweest met het realiseren van een full colour boek met 25 verhalen over de historie van de stad Groningen (en omstreken). Het doel van het boek is archeologische vondsten te gebruiken om het verleden op allerlei wijzen te verbeelden, al naar gelang het idee van de auteur.

‘Lagen in stad’ zal in november bij Uitgeverij Passage verschijnen. De boekpresentatie vindt plaats tijdens de voor het publiek opengestelde dag van de Reuvensdagen (hét landelijke archeologie-congres) op zaterdag 16 november in Cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen.
De vormgeving is van Ruurd de Boer, de illustraties werden verzorgd door Remco Nieboer.

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *