Boek en expositie van schilders van de Wadden

Waddenboekje omslag

Omslag van ‘De Wadden & De Ploeg en hun omgeving’.

Groningen (11 maart) – Bij de Groningse uitgeverij boekwerk&partners is het boek ‘De Wadden & De Ploeg en hun omgeving’ verschenen. In het boek komt werk van Ploegkunstenaars aan bod die ooit fanatiek de Wadden en de Waddeneilanden schilderden. De generaties na hen deelden hun fascinatie voor de Wadden. Of, zoals auteur Eric Bos het omschrijft: ‘Dat is wat de leden van De Ploeg en de schilders uit deze tijd verbindt, het ontzag voor en geïnspireerd raken door het eiland- en waterlandschap van de Wadden.’

Het boek telt 125 pagina’s met tal van afbeeldingen in full colour van het werk van onder andere Johan Dijkstra, Jan Jordens, Jan Wiegers, George Martens en van eigentijdse kunstenaars zoals Robin d’Arcy Shillcock, Herman van Hoogdalem, Joost Doornik, Siemen Dijkstra, Wim Velt en Jan van Loon en van de lyrisch abstract schilderende Oost-Friese kunstenares Elisabeth Tatenberg uit Weener. Het boek kost 25 euro.

Op 23 maart heeft een presentatie van het boek plaats in Galerie Doornik&Schelfhout, Munnekeholm 22 in Groningen. Dan wordt ook de gelijknamige expositie met Waddenschilderijen geopend. Aanvang 16.00 uur.

Tatenberg  Elisabeth Tatenberg: ‘Gewitterstimmung, Schiermonnikoog.’ (2010) olieverf op linnen, 60x80cm

 

 

 

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *