Tafeldansen met Bellini en Brahms

Wien_Opernhaus_um_1900 800 pix

De Weense Opera ten tijde van Tafeldans

Eelde (26 februari) – De roman ‘Tafeldans’ van Eric Bos wordt samen met de roman ‘Laatste reis’ van Anton Brand aan het publiek gepresenteerd in Museum De Buitenplaats in Eelde op woensdag 27 februari.

‘Laatste reis’ gaat over de passie van Anton Brand voor de jonggestorven Italiaanse opera-componist Vincenzo Bellini (1801-1835) en voor de romantische opera in het algemeen. Over het ontstaan van die passie en over Bellini die na zijn dood een laatste reis ondernam (1876) van Parijs naar de kathedraal van zijn geboorteplaats Catania in Italië.

‘Tafeldans’ speelt zich af in het Wenen tussen 1884 en 1898 waar keizerin Elisabeth behandeld wordt tegen haar melancholie door een psychiater die een prille vorm van psychoanalyse toepast. Het is de tijd van Freud, Klimt en Brahms.

Pianiste Nynke Eekhof speelt tijdens het optreden van Anton Brand muziek van Bellini en Brahms bij de presentatie van Eric Bos. Daarna gaan beide schrijvers met elkaar in gesprek. Aanvang 19.30 uur.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *