Open Dagen Klassieke Academie twee keer geopend

Dejeuner kleinDocent Xandra Donders legt aan publiek uit hoe ‘Le Dejeuner sur ‘l herbe’ van Manet in elkaar zit tijdens de Open Dagen van de Klassieke Academie in Groningen. Foto’s: Liesbeth Honders

Groningen (28 februari) – Het was een drukte van belang tijdens de opening van de Open Dagen in de locatie A-Kerkhof van de Klassieke Academie voor beeldende kunst  in Groningen. Het openingsspektakel ‘Le dejeuner sur l’herbe’ met als onderwerp het gelijknamige schilderij van Edouard Manet uit 1863 (precies 150 jaar oud) bestond uit een lezing van Eric Bos over het schandaal dat het schilderij indertijd veroorzaakte en een workshop tekenen, waarbij Xandra Donders een tableau vivant van het schilderij als voorbeeld had samengesteld. Enthousiast toog iedereen, studenten, docenten en publiek, aan de slag.

Pictura klein Intensieve belangstelling in Pictura.

Afgelopen zondag was er ook al een opening van de Open Dagen bij Kunstlievend Genootschap Pictura, waar werk van basisscholing en vier leerjaren schilderen en beeldhouwen op een grote tentoonstelling worden getoond. Op de academie locatie Paradijsvogelstraat is alle informatie te vinden over de opleiding beeldhouwen en de nieuwe Avondschool. Daar hebben ook workshops voor publiek plaats.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *